Lasagne

Lasagne

posted in: Opskrifter | 1

Lasagne er en af vores favoritretter. Det smager rigtig godt. Det smager endnu bedre dagen efter og det fungere godt som let mad, der tages op af fryseren.

Hvordan en lasagne skal laves er lidt af en religion: Hvilket lag startes og afsluttes der med, skal der kødsovs og bechamelsovs i alle lagene, skal osten i bechamelsovsen (og blive til Mornay sauce) eller på toppen osv..

Vores opskrift stammer fra gode gamle Karolines opskrifter, vel at mærke fra dengang Danmark endnu ikke var blevet fedtforskrækket og vi er vel således tilbage fra slut 80’erne. Det er i øvrigt sjovt at sammenligne med den opdateret opskrift fra Karolines Køkken.

Ingredienser, 6-8 pers.

Mornay sauce:
90 g smør
4-7 spsk mel
1 liter mælk
2½ dl fløde
400-500 g revet ost
salt
peber
muskat

Kødsovs:
Kødsovs af et kilo hakket oksekød, se indlægget om kødsovs.

Rasp
Smør
Lasagneplader (bruger altid ganske almindelige tørret plader. Syntes ikke af friske giver så meget ekstra til retten)

Tilbehør:
Gerne en tomatsalat og lidt flute.
Fremgangsmåde:
Kødsovsen laves gerne meget tidligt, så den får lov og stå og simre, så den koger ind stille og roligt.

Mornay sauce:
Smet smøret. Pisk melet i en ske af gangen. Spisk mælk i lidt af gangen, det skal udglattes inden mere mælk hældes i, så der ikke er klumper. Pisk fløde i. Smag til med salt, peber og rigeligt muskat (den skal smage meget af muskat). Til sidst piskes osten i lidt af gangen, så den smelter i saucen.

Lav lasangen i et stort fad. Først pensles fadet med olie. Start med lasagneplader, derefter kødsovs og til sidst Mornay sauce. Der skal være så meget sauce, at det dækker kødet. Lav så mange lag, der kan være. Til det sidste lag bruges alene Mornay sauce. Rasp rystes i et tyndt lag ud over det sidste lag Mornay sauce. Inden den puttes i ovnen lægges små klatter smør på toppen.

Skal bages i ovnen i 40 min. ved 180 grader.

Kan med fordel laves dagen før den skal spises. Lad den stå i køleskabet natten over og bag den først lige før den skal spises.

One Response

  1. […] kæle om den. Så jeg skulle blot lave morney sovs som få den lagt sammen. Opskriften kan du finde her. Der blev lavet kødsovs af 1,3 kilo kød, så der var også en portion kødsovs til overs. Den […]

Leave a Reply