Uge 44

posted in: 2014, Madplaner | 0

Mandag havde jeg regnet med at lave sandwich med porchetta fra dagen før, men den svandt mere ind end forventet og der var ikke nok til dette. Da der var tilbud rib eye-bøffer i Netto blev det valget. Som tilbehør frittede bønner (som jeg tidligere har lavet), svampesovs, kartofler (til Simon) og pandestegte squash (til mig).

Tirsdag fandt jeg på en ret med kalvestrimler, spinat, champignon og frisk pasta. Den blev utrolig vel modtaget af familien. Man kan jo vælge den slags kød man ønsker. Jeg lægger opskriften op.

Onsdag fandt jeg en ret fra madbanditten. En dejlig vintersuppe med champignoner.  Jeg valgte at blende suppe, så konsistensen blev mere cremet. Jeg lavede stegte tynde skiver af champignoner og bacontern til topping. Til suppen kan blot bruges de svampe der lige fås i supermarkedet, jeg brugte brune svampe og champignoner.

Torsdag kastede jeg mig ud i tilberedning af en hel kylling i ovnen. Det er ikke noget jeg har gjort det meget i, da jeg altid er bange for om den får nok eller om den bliver tør. Det lykkedes mig at lave en meget velsmagende og saftig kylling med smag af citron, rosmarin og timian. Af væden fra kyllingen lavede jeg en sovs og serverede desuden ris til retten. En salat ville være fint som tilbehør.

Fredag brugte jeg resten af kyllingen til en tærte. Derudover havde jeg broccoli og peberfrugt i køleskabet, så det blev det grønne i tærten. Jeg krydrede æggemassen, med de samme krydderier jeg havde brugt til at lave kyllingen. Tærte er en anden god “tøm-køleskabet-ret”.

Lørdag lavede jeg Shepert’s pie. Endnu en god vinterret. Der var til søndag også, så der skulle ikke tænkes på madlavning.

I ugens løb fik jeg prøvet LCHF lyst sandwichbrød fra bogen “LCHF Brød og kager”. Lørdag skulle jeg til brunch med nogle veninder og medbragte lækre bananmuffins. Jeg plejer at lave bananbrød, men denne gang lavede jeg det som muffins, hvilket fungere fint. Jeg har efterhånden lavet det utrolig mange gange og det falder altid i god jord. Det kan sagtens holde sig et par dage.

Leave a Reply