Uge 45

posted in: 2014, Madplaner | 0

Mandag stod en på pizza. Jeg lavede en lidt andeledes en med jordskokker og gedeost. Den smagte fantastisk. Både Ida og Simon synes rigtig godt om den. Opskriften er fra Aarstiderne og findes her. Jeg vil anbefale at prøve selv at lave pizzadejen. Jeg har lagt opskriften op på den pizzadej jeg plejer at lave, som jeg synes er både nem og god.

Da jeg igen i denne uge prøver at spise primært LCHF, lavede jeg en blomkålspizza til mig. Jeg fandt opskriften på madbandittens hjemmeside. Det fungere fint, men bliver nu aldrig det samme som en rigtig pizza.

Tirsdag blev det til en gammel klassiker og en god ret til fryseren, paprikagryde. Serveret med ris. Det bedste er cocktailpølserne, så dem kan det ikke komme for mange af i. Også er det vigtig at lave rigeligt sovs.

Onsdag skal der laves forloren hare. Igen en ret der kan laves til flere dage og er velegnet til at fryse. Jeg vil servere kogte kartofler og brun sov til. Helt klassisk.

Haren blev god, men resten mislykkedes. Af en eller anden grund skilte min sovs.

Torsdag får vi igen forloren hare. Restemad. Den gang med ny brun klassisk sovs lavet fra bunden.

Nu da jeg har købt jordskokker, vil jeg fredag lave en jordskokkesuppe. Elsker supper om efteråret og vinteren. Og jordskokker smager virkelig godt. Jeg har fundet en opskrift af Claus Meyer med chorizo. Opskriften er fra kogebogen “Almanak” og kan også findes her. Den var virkelig god.

Lørdag kommer den til at stå på paprikagryde igen. Selvom jeg elsker at lave mad, elsker jeg også de dage, hvor jeg bare kan tage en ret op af fryseren.

Søndag skal vi have burger. Det er Simons ynglingsret og må være perfekt dagen efter en polterarbend.

Leave a Reply