Bananbrød eller muffins

Bananbrød eller muffins

posted in: Opskrifter | 1

Bananbrød er en af mine “klassikere”. Jeg bruger det ofte som lidt lækkert til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen. Det er typisk en jeg bager når jeg har et par overmodne bananer liggende. Brødet kan sagtens holde sig et par dage ugen at blive tørt.

Alternativt kan det bages som muffins med reduceret bagetid.

Ingredienser:
260 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
150 g grofthakket mørk chokolade
100 g hasselnødder
125 g usaltet smør stuetemperatur
2½ dl sukker
2 æg str. L
2½ dl mosede bananer
2 spsk citron- eller appelsinsaft
korn fra 1 stang vanilie

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180 grader.

Si de første 4 ingredienser sammen i en skål. Bland chokolade og nødder sammen med 1 spsk. af melblandingen i en skål for sig.

Pisk smøret til en luftig masse. Tilsæt sukkeret gradvist under stadig piskning og pisk æggende – et æg ad gangen – i blandingen. Den mosede banan, citronsaft og vaniliekorn piskes i dejen.

Kom 1/3 del af dejen i den velsmurte brødform og drys med halvdelen af chokolade/nøddeblandingen. Dæk med en 1/3 mere dejog resten af chokolade/nøddeblandingen. Dæk med resten af dejen og kør en kniv igennem dejen i zigzagmønster for at fordele chokolade/nøddeblandingen.

Stil formen i midten af den forvarmede ovn i ca. 60 min. til brødet er gennembagt.

One Response

Leave a Reply