Uge 47

posted in: 2014, Madplaner | 0

Denne uge fortsatte med oprydning i fryseren.

Mandag stod således på krebinetter af hakket kalv og flæsk fra fryseren. Jeg vil dog generelt sige at skal der laves bøffer, krebinetter eller lign. er der bedst at lave af “frisk” kød, da der ikke er så meget væske i og det derfor holder bedre sammen, Til krebinetterne fik vi grønært, som også var i fryseren. Kartofler skal der også til. Jeg fandt et par åbne poser ovnkartofler fik dem ryddet ud i samme omgang.

Tirsdag fik vi svinemørbrad med hvidløgsost og bacon om. Jeg flækkede mørbraden og smurte hvidløgs philadelphia i og viklede bacon om. Den fik ca. en halv time i ovnen ved 200 grader. De sidste 5 minutter fik den også grill, så baconen blev sprød. Jeg kogte frisk pasta blandet med tomatpesto som tilbehør. Pestoen var fra Irma og var virkelig god. Derudover lavede jeg nogle grøntsager i sautepanden, champingnon, peberfrugt og squash stegt i smør.

Onsdag var vi inviteret til middag med familien. Den stod på lakselasange med spinat og bondepige med slør til dessert. Meget lækkert.

Torsdag havde vi brug for en hurtig gang mad, så vi prøvede det lokal pizzarias burger og fritter. Det skal der også være plads til ind i mellem.

Fredag fik vi limemarineret and med nudler og spinat. Jeg havde marineret andebrysterne dagen inden. En rigtig lækker ret, jeg godt kan anbefale. Ida var lidt skeptisk over for anden til at starte med, men fandt ud af det faktisk smagte ret godt.

Lørdag var vi til middag hos mine forældre og sik mørbrad i fad med ris samt bønnesalat. Til kaffen fik vi chokoladekage med flødeskum på og nødder og mango til. Dejlig middag. Mørbraden fik stor ros, da den var blevet meget mør og ikke tør, som mørbrad god kan blive. Kødet faldt fra hinanden. Opskriften må jeg have lokket ud af min mor.

Søndag fik vi nem mad, da vi havde meget på programmet. Jeg havde derfor købt en pose tortellini. Jeg lavede en sovs af bacon, champignon og fløde og til sidst toppet med revet ost. Nemt og lækkert. Dog ikke specielt sundt.

Søndag var jeg til pigekomsammen og havde lovet at tage kage med. Jeg fik om formiddagen bage amerikanske chocolate chip cookies. De gik rent ind. De er super nemme at lave og have med.

Leave a Reply