Kylling i tomatsovs

Kylling i tomatsovs

posted in: Opskrifter | 0

Denne ret opstod idet jeg havde nogle kyllingelår, som jeg skulle bruge til et eller andet. Jeg havde købt nogle lår på frost og de var desværre ikke de bedste. Så tænkte de ville blive bedre af at få længere tid i ovnen sammen med sovs. Jeg brugte af det jeg lige havde i køkkenet. I princippet kan man bruge næsten hvad som helst af kød til denne ret, f.eks. koteletter eller svinemørbrad. Den blev ret god og derfor en opskrift, der skulle med her.

Ingredienser:
4 store kyllingelår (over og under)
250 g champignon
2 løg
2 spsk olie
1 ds hakkede tomater
1-2 spsk. paprika
1/2 – 1 spsk. timian
1 dl grøntsagsbouillon
2 dl madfløde
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader. Læg kyllingelårene i et stort ildfast fad og drys med salt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.

Sovs:

Rens champignoner og skær dem i kvarte. Hak løg. Varm en saurtepande op med olien og svits løg og champignoner, til løgene er klare. Tilsæt de hakkede tomater og bouillon, kog op. Tilsæt fløde og krydderier og lad sovsen simre til kyllingen er klar.

Kom sovsen over kyllingen og sænk varmen til 175 grader og giv retten ca. 50 minutter. Kom staniol over og lad den få 20 minutter mere.

Server med ris.

Leave a Reply