Uge 49

posted in: 2014, Madplaner | 0

Mandag fik vi spaghetti med kødsovs. Lavede den af et helt kilo kød, så der var til tre gange mad i alt. Denne gang havde jeg lidt peberfrugt, squash og bacon i køleskabet, så det kom i. Kødsovs er en god ret til at få brugt rester af grøntsager.

Jeg havde nogle kyllingelår i fryseren, som jeg gerne ville bruge. Jeg tænkte, jeg ville prøve at lave en ret, hvor det kom længere tid i ovnen og med sovs, så kyllingen blev så mør, at den faldt fra hinanden. Det lykkedes rigtig fint.
Tirsdag fik vi min egen kylling i tomatsovs.

Onsdag stod den på spaghetti carbonara. Jeg havde købt en røget skinke, som jeg kogte og tog noget af og skar i tern, den kom i retten sammen med baconen. Resten af skinken blev skåret op og kom i poser, som blev frosset, så der er til andre retter.

Vi har længe snakket om at blive bedre til at spise mere fisk. Jeg har aldrig lavet meget fisk og bilder mig derfor ind, at jeg ikke er speciel god til det. Da fisk ikke er den billigste vare, synes jeg det er synd at lave noget, som så bare kommer til at smage af ingenting eller bliver tørt. Derfor har jeg altid holdt mig til få retter, som jeg kender og få typer fisk. Men nu skulle det være at jeg udfordrede mig selv.
Jeg synes ikke det nemt at skaffe ordentlig fisk. Jeg kommer ikke lige til fiskehandleren. Så vi måtte finde en anden løsning til at få god frisk fisk. Simon har en kollega, der har valgt at få leveret fra Røgeri i Hvidesande, hvor fisken bestilles online og bliver bragt til døren og det lød rigtig godt. Jeg har også hørt om Skagenfood og undersøgte mulighederne hos de to. Jeg skal have det så nemt som muligt og ikke noget med, at jeg skal vælge hvilken fisk det skal være, derfor faldt valget på Skagenfood, som nu leverer en pakke til os hver torsdag med 400 g frisk fisk. Det er den de kalder basis pakken, så er vi i gang. Så ved jeg fisken er frisk og i pakken er også opskrift. Man får også opskriften tilsendt på mail en uge før, så man kan få købt ind.

Torsdag stod den derfor på marineret grillet ørred med pasta. Jeg lavede ikke brødcroutonnerne og jeg havde ikke fået købt frisk pasta, som retten ellers fortjener. Derudover lavede jeg den med tørrede krydderurter i stedet for friske. Pas på at fisken ikke får for meget. Vores fik lige en spids for meget, men smagte godt. Rigtig lækker ret.

Jeg må indrømme, at det er lidt svært for mig ikke helt at kunne styre hver dag, hvad vi skal have, Nu prøver vi at se hvordan det går. Vi var meget tilfredse med fiske, meget lækker kvalitet.

Fredag var Ida på miniferie hos mormor og morfar, så den stod på hygge i det lille hjem med ost og pølse bord.

Lørdag prøvede vi Gastromands stegt flæsk med persillesovs og dertil spinat. Det kan anbefales. Persillesovs ala bernaise. Kan det blive bedre?

Søndag lavede jeg fyldte madpandekager, nok så der er til mandag også. Det fyld jeg laver er med hakket oksekød, champignon og ris. En grøn salat på siden ville klæde retten, men det havde jeg ikke lige fået købt ind til.

Leave a Reply