Uge 50

posted in: 2014, Madplaner | 0

Mandag fik vi leftovers fra søndag, madpandekager.

Tirsdag var suppedag. Ikke at jeg indfører en ugentlig suppedag, men jeg vil gerne have mere suppe på menuen. Jeg synes der findes mange rigtig gode supper og det er super dejligt her i de kolde måneder. Jeg lavede denne gang en cremet grøntsagssuppe hovedsageligt beståede af græskar med flute til.

Onsdag lavede jeg to skinke-porre-tærter. Vi havde besøg af Simons bror, så derfor to tærter. Jeg køber altid dejen i ruller. Det er super nemt og de smager ganske udemærket. Jeg har tidligere prøvet færdig blandinger, som man selv blander op med vand, men jeg synes ikke de er lige så gode. De bliver mere tørre.

Torsdag står den på fisk fra Skagenfood igen. Denne gang får vi kullerfilet. Opskriften er med rødbeder og peberrod, to ingredienser Simon ikke er fan af. Derfor har jeg fundet en anden opskrift, skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild. Igen var vi meget tilfredse med fisken, fik 3 pæne filetter. Jeg vil næste gang tage billeder af pakken og fisk, så I kan se hvad vi får.
Har man en rest kartofler tilbage fra dagen før eller koger man rigeligt, så er dette fisk på 15 minutter. Det kan ikke være nemmere og så smagte det rigtig fint.

Fredag skal vi have risengrød og der skal laves nok, så der til ris a la mande næste dag. Hvorfor kun lave ris a la mande juleaften, når det smager så godt?! Der var også nok til nissen på loftet. Det er jo sjovt, når man har en pige på 3. Jeg bøvler lidt med den perfekte risengrød. Der hvor den ikke brænder på og risene ikke er udkogte. Jeg har ikke mulighed for at stå konstant og røre i den med to unger jeg skal passe på. Denne gang forsøgte jeg med at komme risene i en smule vand først, lod vandet koge ind og hældte mælk på. Jeg kom ca. en halv til en hel liter mælk i af gangen (lavede af over 3 liter), lod det komme op og koge og kom mere mælk i for at kontrollere det. Efter det hele var kommet i og op at koge, tog jeg det ind i sengen med håndklæde og dyne om og lod den stå der til en halv time inden vi skulle spise, ca. 2,5 time. Så kogte jeg det sidste på inden vi spise. Den brændte en anelse på for mig og risene blev en del udkogt desværre.

Hvis der er nogen, der har gode tips og tricks til en god risengrød, så skriv dem gerne i en kommentar. Hvordan gør du?
Lille juleaften har vi tradition for at invitere vores søskende og deres kærester til risengrød. Vi bliver ca. 8 voksne og et barn. Der skal derfor laves en kæmpe portion.

Der blev risengrød nok til ris a la mande dagen efter samt klatkager om søndagen.

Lørdag får vi gæster og hele dagen står den på hjemmelavet chokolade i køkkenet. Ikke mig, men af Simon og hans ven. Chokolade er Simons speciale. Sidste år lavede vi hjemmelavede påskeæg. De fik lavet 9 forskellige slags chokolade, fyldte chokolader og trøfler. Virkelig lækkert.

Det betød at jeg skulle finde på mad, der ikke ville optage køkkenet og var både nemt og lækkert. Vi fik pulled pork. Jeg havde købt 2 kilo nakkefilet (de fandtes ikke i mindre stykker), som jeg pakkede ind med krydderier (benytter gastromand’s blanding) og lod trække til dagen efter. Om morgenen blev nakkefileten sat i ovnen ved 110 grader til vi skulle spise om aftenen. Coleslaw kan også laves dagen ind, det bliver den kun bedre af. Vi benytter blot almindelig købte krydderboller til bollen. Bonus, der var nok til næste dag.

Søndag pulled pork endnu en gang.

Leave a Reply