Uge 51

posted in: 2014, Madplaner | 0

´Mandag tog vi kylling i tomat op af fryseren serveret med ris til.

Tirsdag var endnu en dag med mad fra fryseren, denne gang kødsovs serveret med spaghetti.

Onsdag lavede jeg brændende kærlighed. Kartoffelmosen blev ikke super god. Den blev meget klæg i konsistensen. Den blev pisket med elpisker, hvilket vi efterfølgende læste os til ikke var godt. Derfor må vi investere i endnu et køkkenredskab, en kartoffelmoser, eller hvad sådan noget hedder.
Tricket til den rigtig gode brændende kærlighed er at bruge en lækker røget bacon, massere af løg stegt i rigeligt smør – og jeg mener rigeligt, de skal næsten søbe i det. Panden var fyldt med top på med løg, for at give en ide om hvor meget der skal bruges. De falder meget sammen. Når de er faldet helt sammen og har taget en gylden farve til sættes en god sjat sukker, så de karamelliseres lidt til sidst. Smag til med sukker. Dertil serves rødbeder og velbekomme. Hvis kartoffelmosen lykkedes første gang er retten jo ret nemt, dog tager en del tid at lave løgne.

Torsdag var fiske dag og denne gang stod den på mørksejfilet. Jeg fandt en opskrift på ostegratineret mørksej med svampe og frisk pasta. Jeg havde købt Karolines revet ost (16%) til formålet, da butikken jeg handlede i ikke bød på andet den dag. Jeg plejer ikke at gå efter de lave fedtprocenter, da jeg synes de smager mere gummiagtigt og kunstigt. Det viste sig også at være et dårligt valg, da osten stort set ikke smeltede og ikke smagte af ret meget. Jeg plejer at bruge revet mozzarella i den orange pakke fra Netto/Føtex. Jeg brugte desuden blot champignoner. En MEGET nem ret, men ikke synderligt interessant.

Fredag var jeg alene hjemme med Emilie og tog derfor bare en rest fra fryseren (pandekager med fyld).

Lørdag lavede jeg pariserbøf. Nemt nemt nemt! Vi havde noget helt hvidt sandwichbrød liggende, da Ida havde været syge et par dage, så jeg tænkte jeg bare kunne bruge det. Det er ikke helt nok til aftensmad, der skal bruges brød mere mere gus i. Normalt køber jeg et landbrød eller lignende.

Søndag stod den på julemedister med kartofler og flødestuvet spinat. Jeg lavede rigeligt medister, så der var til pålæg efterfølgende. Jeg synes kogte kartofler om vinteren er noget kedeligt, derfor laver jeg dem som regel i en pande eller i ovnen, så de får lidt skorpe og mere smag. Denne gang lavede jeg dem i både i saurtepanden.

Leave a Reply