Uge 52

posted in: 2014, Madplaner | 0

Så er jul og nytår vel overstået hos familien Jacobsen. Julen stod på mange madtraditioner og nytår på lækker middag med gode venner.

Da det er helligdag torsdag leverede Skagenfood vores fisk allerede mandag. Derfor fik vi mandag ørredfilet på bund af grøntsager, hertil kartofler og dilddressing. Man kan godt spise den uden kartofler til og bare med grøntsagerne, som der var rigeligt af, hvis man ønsker en mere slank version. Det gælder om at passe på at fisken ikke får for meget. Der kan være stor forskel på stykkerne, så hold øje med dem. Retten kan helt sikkert laves med anden fisk, f.eks. laksebøffer.

Tirsdag var det lillejuleaften og traditionen tro havde vi besøg af vores søskende med påhæng til risengrød og senere på aftenen laksemadder og portvin. Ja, traditioner er nogle gange lidt mærkelige. Vi sørger altid for at købe en lækker laks, det er jo jul.
Skagenfood havde desværre udsolgt af røget laks i skiver, så vi bestilte 1,2 kg fra Hvidesande Røgeri, leveret til døren med Post Danmark. Det var rigtig lækkert! Det kan godt anbefales. Jeg bagte selv ciabattabrød til laksen. Jeg benyttede denne opskrift fra italienskmad.com. Nemt og lækket. Det smager dog bedst på dagen.

Juleaften blev holdt med Simons familie i Jyllinge. Her blev serveret både flæskesteg og and, to slags kartofler, hvide og brune samt to slags kål, sønderjysk hvidkål samt den traditionelle rødkål, som vi stod for. Til dessert var selvfølgelig ris a la mande. Og gæt hvem der fik mandlen… undertegnede, som ellers aldrig har vinderheldet med mig.

Juleaftens morgen har vi en tradition med at Simon laver morgenmad. Jeg advarer, det er en killer. Ristet daggamle croissanter med laks og røræg, lavet efter Gordon Ramsays opskrift med både smør, creme fraish og purløg.

1. juledag var vi hjemme og slappe af og lege med nyt legetøj, Idas togbane og mor fik nyt udstyr til køkkenet, en Magimix foodprocesser af min mand. Jeg glæder mig til at tage den i bruge. Den kan jo nærmest alt.

Den dag ville jeg ikke stå i køkkenet og vi skulle have en afbræk fra julemaden, så den stod på kødsovs fra fryseren med pasta.

2. juledag var vi hos mine forældre til julefrokost hele dagen. Så vi trillede hjem under aftentid og havde ikke plads til mere i maven, så der slap jeg for at lave mad.

Lørdag fik vi mørbrad svøbt i bacon med frisk pasta. Jeg lavede et snit i mørbraden og smurte den med artiskokpesto og Philadelphia og viklede den ind i bacon. Artiskokpestoen virkede fin, den smager lidt sødligt. Jeg kogte frisk pasta og blandende den med spinat kogt ind med madfløde og lidt æggeblomme til at stivne med, samt frisk revet pecorino ost.

Søndag lavede jeg pizza. Jeg ville prøve noget nyt, da vi nu havde tiden til det. Så jeg lavede pulled chicken som topping til pizzaen og da jeg ikke havde en færdig pizzasovs, lavede jeg den selv. Jeg brugte min opskrift på pizzadej. Ud over den hjemmelavede tomatsovs, kom jeg frisk mozzarella samt revet mozzarella på, champignon og gedeost. Jeg bagte pizzaen uden kylling på først og kom kyllingen på de sidste par minutter, den bare varmede med, men ikke blev tør. Jeg må indrømme, at det var lidt meget ost på, så vil anbefale kun lidt ost oven på tomatsovsen ellers bliver den meget tung.

Leave a Reply