Uge 38

posted in: 2014, Madplaner | 0

Søndag holdt jeg fødselsdag om eftermiddagen og maden skulle derfor være nem om aftenen. Jeg havde købt 4 store peberfrugter (halveret), som som blot skulle fyldes med en fars af hakket oksekød, løg, hvidløg, gulerødder, krydderier, æg, mælk og rasp. I ovnen 20 min ved 200 grader, derefter kom jeg revet ost på toppen og gav dem 10-15 min mere. Vil man have lidt mere gus i, kan man blande lidt ris i. De skal være kogt forinden.
Bonus, der blev 3 styk tilbage, som kan spises mandag. Jeg supplere med lidt mad fra fryseren. Vi har stort set altid lassange i en-personers portioner liggende.
I lørdags var vi på æblerov hos mine forældre. Der blev efterfølgende lavet en kæmpe portion æblegrød. Og i dag resulterede det i et par portioner god gammeldages bondepige med slør
Tirsdag vil jeg lave spagetti med kødsovs. Når der laves kødsovs her i huset starter vi med at hakke løg fint og sautere det i smør sammen med revet gulerod. Gulerødderne giver en god sødme til retten. Når de er blanke tilføjes hvidløg. Herefter steget kødet sammen med. Når det er brunet ensartet tilføjes tomatpure, der svitses af. Vi kan godt lide rødvin i kødsovs og hælder gerne en halv flaske i, resten kan nydes til maden. Når rødvinen er kogt godt ind, hældes et par dåser hakkede tomater i sammen med et bundt friske krydderurter og evt laurbærblade. Har man ikke friske bruges selv følgelig bare tørrede. Samt salt og peber. Hertil spagetti. Da jeg prøver at leve efter LCHF laver jeg min pasta af squash. Har til dette netop fået en “turning slicer” fra Konstar. Glæder mig til at prøve den. Squashen blancheres et par minutter og serveres som spagetti. Ig så skal der selvfølgelig revet parmesan på toppen.

Onsdag får vi besøg af onkel Alexander som spiser med hver onsdag. Denne onsdag skal vi have boller i karry lavet på kyllingekød. Ofte bruger jeg tricket med en medister, men denne gang bliver det hjemmelavet af hakket kyllingekød. Har ikke prøvet det før, men købte for nylig hakket kyllingekød på tilbud, som ligger klar i fryseren.

Det blev lavet lidt om, da dagen kom. Alexander kom ikke alligevel. Jeg lavede det hakkede kyllingekød til friskadeller efter LCHF med inspiration fra Xenias blog jeg puttede også gulerødder i. De er noget mere bastante og lidt mere seje end almindelige frikadeller. Måske jeg skulle have brugt en anelse mindre loppefrøskaller (HUSK). Næste gang vil jeg nok også lave det af hakket kalv og flæsk i stedet for kylling. De må kunne forbedres.
Til dette lavede jeg en blomskålsrissalat også fra Xenias blog. Den smagte virkelig godt og Ida var også vild med den. Bonus! Den har en dejlig frisk smag af lime og cremet smag af feta. Rester smagte også fint til frokost næste dag.
Jeg har aldrig været god til at spise blomkål, men jeg har fået øjnene op for grøntsagen, som kan bruges på mange forskellige måder.

Torsdag skal vi have Brødrene Prices fritatta. Den har jeg efterhånden prøvet mange gang. Den minder om en æggekage og er også god med rugbrød til. Den smager bare af meget mere, da der både er hvidløg og chorizo i. Simon er ikke hjemme, så der skulle gerne være nok til dagen efter.

Fredag bliver restedag. Simon er ikke hjemme, så Ida og jeg får rester af Fritatta fra dagen før og kødsovs, som kom i fryseren fra i tirsdags.

Lørdag stod den på frisk pasta med flødesovs med skinke og ærter. Jeg køber altid en røget skinke, som jeg koger og skære ud. Så er der skinke til andet i ugens løb. De har som regel røget skinke i Rema1000. Jeg fryser tern ned i poser, så det er nemt at tage op til en anden dag.
Jeg koger fløde ind med hakket blancheret løg og hvidløg samt salt og peber. Herefter tilsættes skinke og ærter. Til sidst tilsættes rigeligt revet parmesan og det simre til den har rette konsistens og blandes til sidst med den friske pasta. Serveres med frisk basilikum.

Søndag fik vi rester fra dagen før med majskolber til.

I ugens løb tog jeg hul på min nye bog af Jane Faerber “LCHF Brød og kager”. Jeg prøvede de fiberrige gulerodsboller. De kan varmt anbefales, hvis man vil prøve mad efter LCHF. Man skal ikke forvente at spise en almindelig bolle, da der jo ikke bruges mel. Desuden skal der investeres lidt i nogle specialprodukter, som sælge i diverse helsekostbutikker samt helsekost butikker på nettet.
Ønsker man at komme i gang med mad efter LCHF vil jeg anbefale at købe et par basis produkter: Mandelmel fra Funktionel Mad (Det er ikke det samme som hvis man selv maler mandler til mel!), HUSK (loppefrøskaller) og Sukrin, eventuelt også Sukring Gold, som bruges til kager blandt andet.

Leave a Reply