Brownie uden laktose

Brownie uden laktose

posted in: Bagværk, Opskrifter | 1

Jeg skulle en dag i mødregruppe og skulle lave en kage uden laktose. Jeg huskede, at jeg engang havde lavet brownie blot på olie, som var ret god. Så jeg fandt en opskrift fra  Millas mad uden mælk. Jeg har dog ændret en smule på den i forhold til de ingredienser jeg lige havde.

Passer til et fad størrelse 22cm x 22cm

Ingredienser:
50g hakkede nødder (jeg brugte hasselnødder)
250g 70% mørk chokolade (Jeg bruger Queen’s Choice, som fås i Rema1000)
85g neutral olie
380g sukker
5 æg
65g mel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen over vandbad. I mens piskes æg med sukker. Olien røres i. Den smeltede chokolades vendes i. Mel, bagepulver, salt og kakaopulver blandes og vendes i.

Dejen kommes i en smurt fad. Nødderne fordeles på toppen. Kagen bages ved 170 grader i ca. 40 minutter. Hold øje med den efter hånden og stik i den med en kødnål eller strikkepind, den må gerne være lidt blød i midten og sidde lidt fast på pinden.

One Response

  1. […] Jeg var i mødregruppe om formiddagen, hvor vi skulle sende en af mødrene tilbage på arbejde. Jeg lovede derfor at bage en kage. Da der er mælkeallergi blandt ungerne, der bliver ammet skulle kagen være uden mælk Jeg valgte at lave en brownie uden mælkeprodukter. Den blev rigtig god. Opskriften kan findes her. […]

Leave a Reply