Uge 6

posted in: 2015, Madplaner | 0

Mandag blev det til tortellini i tomatsovs. Kom en rest mascarpone i sovsen, da jeg ikke havde fløde. Smagte fint. Manglede lidt kød i, god ide med lidt kylling og champignoner. De mætter ikke helt så godt alene og det er altid godt med kød og grøntsager.

Tirsdag fik vi boller i karry, en rest fra i søndags.

Onsdag fik vi Lynstegt kylling med sprøde grøntsager. Retten var ikke så hurtig at lave som der stod, men man kan jo have forberedt grøntsagerne aftenen forinden, så går det hurtigere. Retten var virkelig smagfuld. Jeg synes tidligere jeg har været uheldig, når jeg har lavet wok, at det ikke er blevet så godt. Så jeg besluttet at næste gang jeg skulle lave wok, skulle det være efter opskrift. Simon havde købt frisk ingefær, da han synes der havde lidt sygdom på vej og ville forebygge. Så da vi havde det liggende, fandt jeg en ret det kunne kommes i.

Torsdag skulle vi have haft rugmelspaneret skrubbefilet med risotto med citron og ærter. Men da familien lagde sig på stribe, undtagen undertegnede, ville jeg hellere lave det en anden dag, hvor det ikke kun ville være mig, der kunne nyde det. I stedet “nød” jeg en købepizza fra fryseren.
Min menu med hvidløg og ingefær dagen før var ikke nok til at holde virus og snotnæser for døren.

Fredag var planen at den skulle stå på en lækker fredagsmenu med bøf bernaise, kartofler, bønner og salat. Men da familien fortsat skrantede og lysten til mad ikke var stor, tænkte jeg en gang risengrød nok ville gå an. Det endte dog med at al vores mælk brændte på, idet jeg skulle se efter børnene. Enten skulle jeg en tur i fryseren igen eller også måtte vi have noget ude fra. Det blev burger fra en burgerjoint vi ikke havde prøvet før, Cowboy Burger på Frederikssundsvej. Stort udvalg af veltilberedte burgere, gode boller og fritter.

Lørdag var Simon ved bedre helbred og tog til fødselsdag. Ida og jeg tog pizza fra fryseren igen igen. Den lille stakkel havde dårlig hals, mave og feber, hvilket siden vidste sig at være halsbetændelse. Så hun var ikke meget værd.

Søndag skulle Simon spise med sine brødre, så jeg fik en thaiboks fra fryseren. Vi kan simpelthen ikke leve uden den. Vi har pt. en gammel kummefryser, Simon en gang arvede fra hans far, som står i garagen under huset, hvor man skal uden for for at komme til den. Mon ikke snart vi får investeret i et fryserskab til kælderen…

Ikke den mest spændende uge på det kulinariske plan. Onsdagens menu kan dog stadig anbefales.

Leave a Reply