Uge 8

posted in: 2015, Madplaner | 0

Mandag skulle der laves lasagne. Simon havde lavet en kæmpe portion kødsovs om søndagen, så der var god tid til at kæle om den. Så jeg skulle blot lave morney sovs som få den lagt sammen. Opskriften kan du finde her. Der blev lavet kødsovs af 1,3 kilo kød, så der var også en portion kødsovs til overs. Den får Simon og pigerne på lørdag, hvor mor skal ud.

Vi havde en smule bærkompot tilbage fra dagen før, hvor der blev lavet fastelavnsboller. Så jeg fik lavet en lille dessert. Lidt vanillecreme med en crumble af ristet hakkede nødder og havregryn, ristet i lidt smør og honning og med bærskum (bærkompot med flødeskum) på toppen. Nemt og lækkert.

Tirsdag fik vi lasange igen, da den er virkelig god dagen derpå. Resten blev frosset i portioner.

Onsdag stod den på boller i karry (fra fryseren – så er der jo tid til andet, når man ikke hver dag skal stå i køkkenet).

Torsdag prøvede vi en ny ret og fisk, skindstegt kullerfilet med svampe frikassé og hønseglace. Det smagte ganske fint. Igen ret nem ret til dem, der ikke gør det så meget i fisk, men gerne vil.

Jeg synes efterhånden, jeg er ved at mestre det med tilberedning af fisk meget godt, uden af smadre den fuldkommen.

Fredag blev det til en rigtig forældrehygge aften med bøf bernaise, bønnesalat og kartofler, i form af færdiglavede røsti. De smager helt fint de færdiglavede. De bliver bedst, hvis de lige ristet på en pande efter de har været i ovnen, så de får en sprød skorpe. Jeg lavede bønnerne på samme måde som man laver franske ærter med løg og bacon. I stedet for ærter brugte jeg almindelige grønne bønner samt edamarmebønner. Det bliver lidt mere interessant, når flere typer bønner blandes.

Vi lavde også en lille forret, en af dem vi havde lavet da vi var i sommerhus i uge 4, hummerhaler med æblekompot og dildmayo. Virkelig lækkert!

Lørdag skulle jeg ud af huset for første gang i meget lang tid. Desværre blev fik jeg influenza og lagde mig underdynen lørdag formiddag og så først dagslys igen mandag formiddag. Meget kedeligt.

Søndag skulle vi have været hos mine forældre og spise, men det blev ikke til noget, da jeg lå godt puttet under dynen. Simon og ungerne fik spaghetti med kødsovs.

Leave a Reply