Uge 9

posted in: 2015, Madplaner | 0

Så kom vi igennem endnu en uge med sygdom på programmet. Denne gang var det undertegnede, der blev hårdt ramt af influenza. Så der kom en del fastfood på programmet, i stedet for det jeg oprindeligt havde planlagt.

Mandag var første dag ude af sengen efter en weekend, hvor jeg kun havde set indersiden af mine øjenlåg. Kroppen var fortsat fuldkommen dvask og duede ikke til andet end at ligge på sofaen. Det var en sød dame fra pladsanvisningen, der mandag morgen kunne kunne få mig ud af fjerne, da hun tilbød Emilie en plads i vuggestue per 1. marts, som vi havde ønsket. Helt fantastisk! Så det måtte jeg straks fortælle Simon. Men så kunne jeg heller ikke mere. Jeg havde egentlig tænkt vi skulle have tærte med skinke og porre, men i stedet blev det take-away.

Tirsdag var jeg fortsat hårdt ramt. Simon var blevet hjemme mandag, da Ida også var syg, men skulle af sted på arbejde tirsdag igen. Så der kom igen take-away på bordet. Det skal der også være plads til i sådanne perioder.

Onsdag kunne jeg tage mig sammen til at lave en skinke-porre tærte. Det er jo også det nemmeste i verden, når dejen er købt. Jeg synes, dem man ruller ud smager ganske udemærket, derfor synes jeg ikke det er besværet værd her at lave sin egen tærtedej i en travl hverdag. Der burde nok have været lidt brød og salat på siden, men så højt gik bølgerne så heller ikke.

Vi var totalt udgået for brød og jeg havde ikke energi til at tage ud og handle. Ida var fortsat hjemme og ved at komme sig over endnu en gang feber og maveonde. Jeg fik smækkede nogle squash boller sammen, som faktisk blev ganske gode og sunde samtidig. De kan sagtens spises med ost på selvom der er squash, da squash er en meget mild grøntsag. Jeg har lagt opskriften op her.

Torsdag kom vores rare postmand forbi med fisk. Ja, han kender mig efterhånden kunne jeg fornemme, da jeg har været hjemme de seneste par uger til at tage imod den ugentlige pakke fra Skagenfood. Han ville også lige fortælle om et eller andet Flexabonnement man kunne få og jeg fik en brochure. Men jeg må ærligt sige, at jeg ikke har kigget videre på det. Så han får lov at komme her igen.
I ugens fiskepakke var der ising. Jeg lavede skinkesvøbt ising på bund af porre og tomatsovs. Fiske bliver bagt i ovnen og jeg synes ærlig talt hvid fisk er ret kedelig, når den er bagt i ovnen, selv med skinke om. Det var sovsen og porrerne der bar retten. Jeg serverede med ris til. Det passede fint til. Lidt kedelig ret efter min smag.

Fredag var jeg ved at være godt oven på og juhu, jeg er stoppet med at amme, så nu skal mor ikke være på vandvognen mere. Jeg havde ikke haft kræfter til amning, mens jeg var syg, så det fik en helt naturlig slutning. Fredag var store release aften på House of Cards, som Simon og jeg ivrigt har fulgt med i. Nu skulle der “kærestehygges” med serie. Jeg valgte derfor vi skulle have en passende menu, spare ribs med coleslaw og grillet brød. Havde jeg ikke være syg den uge var det blevet hjemmelavet ribs, men jeg købte to pakker Tulips i Netto i stedet. De var ganske hæderlige. Og så en øl til. Det var perfekt!

Lørdag lavede jeg mig egen kylling i tomat. Det skulle være nemt, da vi om dagen havde været i børneteater med nogle venner og efterfølgende var på besøg til kaffe og leg. Ida og jeg havde bagt rabarbermuffins med marcipan og hvid chokolade.

Søndag bestilte Ida og far burger og det blev det. Det er jo altid godt.

Leave a Reply