Perlebygsalat med rødbede og krydrede kødboller

Perlebygsalat med rødbede og krydrede kødboller

posted in: Aftensmad, Opskrifter | 2

Jeg fandt på denne ret efter jeg havde overskud af råsyltede rødbeder.

Perlebygsalat

Ingredienser:

2 dl perlebyg
50-75g god feta (jeg bruger Taverva salatost domyati, som er blød og cremet)
Råsyltede rødbeder (Lav dem gerne dagen før)
Persille

Fremgangsmåde:

Kog perlebygen som anvist på pakken. Lad dem køle af og bland med rødbeder. Skær fetaen i små tern og kom den i med hakket persille.

Krydrede kødboller

Ingredienser:

500g hakket oksekød
1 æg
50g havregryn
2-3 fed hvidløg
1 knivspids cayennepeber
Peber
Salt
Rasp
Smør
Olie

Fremgangsmåde:

Bland kød, æg, halvdelen af havregrynene, presset hvidløg og krydderier med hænderne. Farsen skal kunne samles og laves til små kugler. Tilsæt mere havregryn til den rette konsistens er opnået. For kødbollerne og rul dem i raspen. Smelt rigeligt smør sammen med olie på en pande. Steg kødbollerne. Pas på de ikke for for længe. Rør rundt i dem løbende, så de holder formen og får på alle sider. Lad dem hvile nogle minutter inden servering.

2 Responses

  1. […] jeg på nogle lækre krydrede kødboller. Den ret fungerede ret godt. Jeg har lagt opskriften op her. Hvis man ikke lige laver den version med syltede rødbeder, tænker jeg at man kan bruge friske og […]

  2. […] midt i ulvetimen. Så jeg forberedte maden, så det var nemt at gå til. Jeg lavede spaghetti med kødboller og tomatsovs. Jeg lavede en god portion kødboller, så der også var til næste […]

Leave a Reply