Uge 10

posted in: 2015, Madplaner | 0

Ugen hvor vi næsten fik alt, hvor man putter forskellige ting i forskellige slags brød mm. Og i enden på det Simons fødselsdag.

Mandag startede vi med burger. En elsket ret i familien af både store og små.

Tirsdag fortsatte vi med Club Sandwich. Jeg flækkede et par svinebryster og kom karryolie på og grillede dem på grillpanden. Jeg havde købt et berguette, som ligeledes blev grillet. Derudover kom der resten af chilimayo fra dagen før, salat, tomat, agurk og gedeost i.

Onsdag fik vi taco, helt klassisk.

Torsdag var dagens fisk laks og jeg lavede en gammel “Lene ret”, Laks med feta. Den er super nem og smager rigtig dejlig. Fisken blev serveret med frisk pasta. Den bliver postet senere.

Fredag var Simon til fødselsdag, så Ida og jeg fik bare lidt rester fra fryseren.

Lørdag var det Simons fødselsdag. Vi startede morgenen med amerikanske pandekager og croissanter, på bestilling af fødselaren. Vi køber croissanterne i 7-eleven, da de bare er bedst. Og jeg må indrømme at pandekagerne var shake-and-bake. Nogen gange kommer jeg blåbær i, men vi var desværre løbet tør, så vi fik lidt banan til.
Om aftenen kom familien til middag og vi lavede svinekæber a la brændende kærlighed. Opskriften er fra Gastromand og findes her. Til dessert serverede vi rødgrød med fløde. Rødgrød og rødbeder til hovedretten var lavet dagen før. Jeg kan anbefale at bestille svinekæberne pudsede af slagteren. Vi var 7 voksne og Ida. Vi brugte 30 svinekæber og det passede. Slagteren sagde 2 pr. mand, men det er altså ikke nok. Alt blev spist! Havde ellers regnet med og glædet mig til rester dagen efter.
Til rødgrøden brugte jeg solbær, ribs, rabarber og jordbær (eneste som ikke var egen avl).

Søndag havde jeg satset på rester, men da der ikke var nogen, måtte jeg se i køleskabet og finde på. Det blev til en god “tøm køleskabet ret”, æggekage. Heldigvis var der rødgrød tilbage til dessert.

Leave a Reply