Uge 11

posted in: 2015, Madplaner | 2

Bedre sent end aldrig, må mit motto vel efterhånden være. Det går ikke så godt med det nytårsfortsæt om at være bedre til lægge mine indlæg op med det samme. Jeg håber fortsat I synes om min blog. Jeg vil igen gerne opfordre til at komme med kommentarer af alle slags.

Mandag fik vi pasta carbonara. Vi havde en rest røget bacon, sådan en man køber i et stykke. Det er noget helt andet end de små bitte tern, der fås i supermarkedet. Desværre har jeg en tendens til at lave den for tør, er nok ikke rundhåndet nok med fløden ellers ved jeg ikke hvad det er. Jeg laver den på slum.

Tirsdag lavede jeg en perlebygsalat med rester af de syltede rødbeder og til det fandt jeg på nogle lækre krydrede kødboller. Den ret fungerede ret godt. Jeg har lagt opskriften op her. Hvis man ikke lige laver den version med syltede rødbeder, tænker jeg at man kan bruge friske og kommen dressingen (marinaden) på sammen med resten af ingredienserne.

Onsdag fik vi kylling i fad med rodfrugter, desværre var kyllingen jeg havde købt ikke ret god. Har tidligere været ude for de har været seje i kødet, når jeg har købt frosne. Denne gang havde jeg købt ferske, men havde selv frosset dem, da ikke alle pakker skulle bruges samme dag. Ved ikke om frysningen gør nogen ved kyllingen eller om vi blot har været uheldige. Rodfrugterne lavede jeg i små tern, ca. 1 x 1 cm, på min foodprocessor. Jeg brugte gulerødder, persillerødder og kartofler samt løg i både. Jeg fik ikke taget noget billede, men det blev heller ikke specielt vellykket.

Torsdag skulle den stå på fisk, Gratineret mørksejfilet med porre, squash, cherrytomater, karry og parmesan. Opskriften var den der fulgte med fisken fra Skagenfood. Men da Ida spiste hos bedsterne og Simon var ude og spise med en ven, blev fisken frosset ned og gemt til om søndagen. Jeg nuppede en rest i fryseren.

Fredag fik vi endnu engang blinis og kunne faktisk ikke spise mere, havde ellers planlagt at lave en risotto efterfølgende. Den gemte vi til næste uge.

Lørdag fik vi bøffer med sellerifritter og salat. Jeg havde set et link på facebook fra Eurowoman med nogle nemme sunde(re) sellerifritter, der så ret gode ud. Tænkte det var godt alternativ til kartoflerne. Men jeg var ikke helt tilfreds. Synes paneringen var lidt for bastant og så bliver sellerifritter bare aldrig lækre sprøde, som kartofler. De bliver aldrig en favorit hos mig. Jeg lavede hjemmelavet chilimayo til. Næste gang jeg skal lave en sundere version af fritter bliver det nok med sødekartofler, som efter signe skulle være sundere end almindelige kartofler. Der er faktisk store flotte sødekartofler i supermarkederne nu, så måske det skal være snart…

Søndag lavede vi hjemmelavede fiskefrikadeller med råkost, kogte kartofler og brunet smør. Der er ingen tvivl om at hjemmelavede fiskefrikadeller er lækre end dem hvor farsen er lavet på forhånd. Simon havde fået en kødhakker i fødselsdagsgave, så den blevet taget i brug for første gang. Der er ingen tvivl om at vi vil gøre det igen. Vi får tilsendt omkring 400g fisk om ugen, det er lige knap nok til fiskefrikadeller, der spiser man bare mere. Og så gør det jo ikke noget at have leftovers til frokost en anden dag. De kan jo også fryses.
Det er ikke på grund af prisen, man selv skal gøre det. Den basispakke vi får fra Skagenfood koster 118 kr. Bevares der er selvfølgelig noget bekvemmelighed man også betaler for. Men en pakke med fiskefars i supermarkedet koster 25 kr. Vi har forhørt os hos fiskemanden i fiskebilen og han mener det er ca. 50% dyre at købe fisken frisk fra ham og selv lave farsen, fremfor at købe hans fiskefars. Den må vi prøve en anden gang. Som I nok fornemmer, synes vi også der er noget sjovt ved selv at lave det.
Et lille tip til remouladen, er at blande det med mayonnaise. Den bliver lidt “lettere” i konsistensen.

2 Responses

 1. Jane Lassen

  Kære Lene!
  Hvis du vil være sikker på kyllingen, så skal du ofre lidt og købe den økologisk, evt. fra en gårdbutik. Den koster måske lidt mere, men de er altid lækre og meget velsmagende.
  Vi bruger også meget en saltlage til brystkødet – det gør kødet saftigt og velsmagende.

  • Fru Jacobsen

   Hej Jane,
   Tak for din kommentar. Nu er en gårdbutik ikke lige så nemt at komme omkring her i storbyen, men det er da helt sikkert at pris og kvalitet hænger sammen. Jeg er også begyndt at købe nogle lidt bedre produkter.
   Jeg kendte ikke dit tip med saltlagen. Det er nok ikke noget jeg kommer til at prøve lige med det samme, da de små børn helst ikke skal have for meget salt og vi derfor så vidt muligt først salter, når maden er lavet. Der er sikkert andre der kan bruge tippet. 🙂

Leave a Reply