Påskefrokost med familien

posted in: Gode middage | 0

I år havde vi besluttet at vi ville invitere familien til påskefrokost i Brønshøj. Vi har rammerne og vi elsker at have gæster på besøg. Og så elsker vi jo alt lave lækker mad. Vi besluttede os for en rimelig traditionel frokost med fisk, kød og afslutningsvist ostebord. Tilgengæld gjorde vi meget ud af de retter vi serverede. Vi valgte 3 fiskeretter, 3 kødretter og ostebord. Som småbørnsfamilie måtte vi dog være realistiske med vores tid og valgte at uddelegere nogle af retterne.

*  *  *

Vores påskefrokost:

Fisk:
– Christiansø sild med creme fraiche dressing, kapers og rødløg
– Hvide sild med karrysalat og æg
– Laksetatar med urter og æbler

Kød:
– Hjemmelavet leverpostej med smørstegte champignoner og bacon
– Tatar af oksekød a la Aamann’s
– Hønsesalat

Ostebord

Kaffe med sødt

  *  *  *

Mine forældre fik vi lokket til at komme med de to slags sild. Min mor lavede en lækker karrysalat med æg og æbler i til den hvide sild. Syrligheden fra æblerne gør det godt sammen med karryen.
Vi stod for laksetataren og her er det vigtig med en rigtig god røget laks. Vi ville bestille fra Skagenfood, hvor de havde laks fra Fanø. De havde desværre udsolgt. Jeg prøvede derfor at bestille en lakseside fra Hvidesande Røgeri i stedet, da vi tidligere har fået anbefalet dem og vi har også været forbi en gang på en ferie. De havde en lakseside på 1,2 kilo af varmrøget laks for 270 kr. (dertil kommer forsendelse og til Brønshøj var det 95 kr.), så det koster da lidt, men jeg må også sige at laksen smagte fantastisk. Den havde en røgsmag, som kom den lige fra røgeriet. Det fås ikke i supermarkedet. Vi undersøgte forskellige opskrifter på nettet og sammensatte vores egen. Opskriften vil senere være at finde på siden. Det kan varmt anbefales til forret med et glas hvidvin til.

Simon havde fået en kødhakker i fødselsdagsgave og det gav os mulighed for at lave hjemmelavet leverpostej. Vi lavede den nogle aftener forinden og frøs den den ubagt i forme. Det var overraskende nemt at lave og det er bestemt ikke sidste gang vi har gjort det. Jeg lægger ligeledes opskriften op. I opskriften står der benfri sild og jeg lavede den fejl at købe kippers, havde ikke kigget i køledesken sammen med laks, rejer mv hvor de “rigtige” benfri sild. Det må vi bruge næste gang. Vi lavede en portion, dvs. af 1 kilo lever, 800g fersk spæk og 200g røget spæk. Det kostede ca. 30 kr. for lever og 30 kr. for fersk spæk og 20 kr for røget spæk i Føtex. Næste gang vil vi komme mere røget spæk (stadig samme mængde spæk) og mere peber. Jeg lægger opskriften op med kommentarer. Man kan jo altid selv justere efter hvad man ønsker.
Det er simpelthen genialt at lave en ordentlig portion og fryse ned, så kan man hver weekend få hjemmelavet leverpostej. Kom bare uventede gæster til frokost. Jeg skal samtidig sige at det jo hjælper med fryserpladsen, når vi lige har erhvervet os et gigantisk fryseskab på intet mindre end 360 liter. (Det kommer torsdag og jeg glæder mig. Pt. benytter vi en gammel kummefryser Simon har arvet fra hans far. Noget uoverskuelig og nok ikke ret venlig for strømforbruget.)

Vi brugte Aamann’s opskrift på tatar, som vi fandt på Gastromand. Mængden af urtecremen er alt for meget i forhold til det man skal bruge. Vi lavede 3 dobbelt, men kun dobbelt af urtecremen og kunne have nøjedes med at lave en halv af en portion urtecreme.

Vi er rigtig glade for Gastromands opskrifter generelt og benytter dem derfor ofte. Det gjorde vi også med hønsesalaten. Den var ganske udmærket, men måler sig desværre ikke med deres andre opskrifter.

Simons far og hans mand fik vi til at komme med oste og kiks.

Det blev en utrolig vellykket påskefrokost, når jeg selv skal sige det.

Leave a Reply