Uge 13

posted in: 2015, Madplaner | 0

Mandag blev det til fyldte peberfrugter med salat til. Jeg putter kogte ris i farsen, i stedet for at servere kartofler eller lignende til. Derudover kommer jeg ofte også revne gulerødder i. Jeg havde denne gang en smule champignoner i køleskaber og hakkede dem op i små tern, som også kom i. Jeg prøver i det hele taget i min mad af få brugt det jeg har i køleskabet. Fars og gryder er specielt velegnede til formålet.

Tirsdag endnu en ret med restgrøntsager, wraps med skinke og ost. Meget nem ret og egentlig laver jeg den mest om sommeren, da jeg laver dem kolde. Men da det er så nemt at lave og smager godt, og kan varieres i det uendelige, laver jeg dem af og til.

Onsdag havde jeg god tid og lavede derfor en stor portion paprikagryde, så der også var rigeligt til fryseren. Det blev serveret med ris til. Det vigtigste ved paprikagryde er at komme rigeligt cocktailpølser i. Jeg eksperimenterede lidt denne gang og lod retten simre i 3-4 timer for at se om mørbraden faldt fra hinanden og i det mindste blev mere mør. Jeg synes også den blev mere mør, men synes nu ikke retten blev så meget bedre at jeg vil bruge den tid på det en anden gang.

Torsdag tog jeg med Ida til fællesspisning i hendes børnehave. De har en forældreforeningen, som arrangere alle mulige aktiviteter, bl.a er der fælles spisning dem sidste torsdag i hver måned. Det er en rigtig hyggelig måde at møde de andre børn og deres forældre. Og så er det jo nem aftensmad. Det var første gang vi deltog. Tror ikke det bliver sidste.

Fredag fik vi så fisk i stedet for torsdag. Denne gang fik vi persillestegt rødspættefilet med æbleremoulade og kartofler. Det blev ret godt. Jeg lavede også lidt salat til. Der står i opskriften at der skal bruges ymer til remouladen, men det har jeg sjældent, så jeg brugte creme fraiche. Det fungere fint.

Lørdag var vi til min mors fødselsdag.

Søndag stod den på hjemmelavet pizza med italiensk pølse og rucola. Jeg lavede to, den anden med skinke og champignon, men vi kunne ikke spise den, så der blev mad til mandag også. Jeg bruger altid hjemmelavet pizzadej, det er så nemt så nemt og smager virkelig godt. Find opskriften her.

 

Leave a Reply