Uge 15

posted in: 2015, Madplaner | 0

Mandag 2. påskedag fik vi noget helt andet end påskemad, spaghetti med kødsovs.

Tirsdag fik vi burger. Når jeg spørger familien hvad de vil have, bliver der uden tøven sagt burger, så det bliver der relativt tit serveret. Det er så dejlig nemt og smager fantastisk.

Onsdag lavede jeg ovnstegt svinemørbrad med bacon om med lun salat af perlebyg (jeg brugte speltkerner), avokado, tomat, skalotteløg og citron. En opskrift jeg havde fundet på Årstidernes hjemmeside. Det smagte rigtig lækkert.

Den gang Simon og jeg begyndte at komme sammen lavede Simon den mest fantastiske æblekage med marcipan og som jeg husker det, var der også mandler i. Han kan desværre ikke finde opskriften. Han havde lyst til at lave en kage, så han bagte en anden lækker æblekage med marcipan. Der var lige til den gode side med marcipan, men ellers smagte den rigtig godt. Elsker bare æblekage.

Torsdag kom to af Simons brødre bl.a. for at hjælpe med at bære vores nye kæmpe fryseskab på plads i kælderen. De skulle have noget god solid mad oven på den tjans. Jeg havde heldigvis to store portioner paprikagryde i fryseren og servede det med ris, salat og et forsøg på verdens bedste brød i Römertoft.
Brødet blev ikke helt vellykket. Jeg havde byttet 100 g af de 600 g mel ud med rugmel, for at gøre det lidt grovere. Det smagte fint, men jeg fik ikke skorpen sprød. Og så sad det fast i bunden, hvilket nok skyldtes at jeg ikke fik puttet mel i bunden af Römertoften inden dejen kom i. Jeg må forsøge mig igen en anden gang.

Jeg har sagt abonnementet op hos Skagenfood. Nu prøver vi fiskebilen, som fremover kommer tirsdag.

Fredag fik vi smørstegt mørksej, resten af brødet fra torsdag og salat af spidskål, æbler, mandler og vinegrette. En ret jeg selv kombinerede og det lykkedes rigtig fint, når jeg selv skal sige det.

Lørdag blev det til rugbrød med fiskefilet, rester af salaten fra fredag og ærter. Simon var ikke hjemme, så det var bare til pigerne og de elsker begge fiskefilet og ærter.

Om eftermiddagen havde Simon og Ida lavet hjemmelavet vanilleis. Det er længe siden ismaskinen har været i brug. Vi glæder os til at lave mere af den slag.

Søndag tog jeg de sidste par bøf vi havde i fryseren op. Nu må vi snart se om vi kan finde et godt tilbud på en striploin igen, som vi kan lave bøffer af. Hertil serveret med bearnaise, fritter og salat. Børnene lagt og så var det tid til forældrene med lidt god rødvin og et spil backgammon.

Leave a Reply