Chilimayo

Chilimayo

posted in: Opskrifter | 1

Ingredienser
1 æggeblomme
2,5 dl neutral olie
1 tsk hvidvinseddike
2 tsk citronsaft
1/2 tsk groft salt
1-2 tsk chiliflager

Fremgangsmåde
Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur. Tilsæt chiliflager til olien og lad dem trække et par timer. Vi har gerne en flaske med chiliflager og olie stående, så chiliflagerne rigtig trækker godt ud i olien.

Bland æggeblomme, hvidvinseddike (anden lys eddike kan også bruges), citronsaft og salt i skålen. Pisk og tilsæt løbende og drypvis olieen. Det tager lidt tid (5 min.) og armkræfter. Det er det hele værd! ( Kan gøres hurtigere med en køkkenmaskine)

Sæt mayoen på køl inden servering.

God ide at lave den dagen før.

Mayonnaisen kan varieres i det uendelige. Almindelig mayonnaise laves blot uden chiliflager. For eksempel kunne man lave en dildmayonnaise til rejer oplade dild trække i olien.

One Response

  1. […] fik vi besøg af Simons bror og der blev lavet lækre hjemmelavet burgere, altid med den velkendte Chilimayo. Hvis du ikke har prøvet den endnu og du ind i mellem nyder en burger, så synes jeg bestemt, du […]

Leave a Reply